Tietokirjailija Timo Kalevi Forss vieraili Nöykkiön koululla lasten ja nuorten tietokirjapäivänä. Hän esiintyi yhdeksäsluokkalaisille koulun auditoriossa. Nöykkiön kirjasto järjesti vierailun.

Timo Forss on työskennellyt toimittajana, tehnyt musiikkia, soittanut bändeissä ja kirjoittanut tietokirjoja eri aiheista. Nöykkiön yseille hän kertoi työstään kirjailijana sekä esitteli tarkemmin joitakin kirjoittamiaan teoksia.

Hän on kirjoittanut esimerkiksi lastenkirjan punkista, elämäkerran Gösta Sundqvistista, kirjan poliittisesta laululiikkeestä sekä Napakirjan, joka kertoo arktisista alueista. Napakirjaa kirjoittaessaan hän matkasi valokuvaajan kanssa Grönlantiin, Islantiin ja Huippuvuorille.

Parasta kirjoittamisessa hänen mukaansa on flow-kokemus, kun kirjoittaminen vie mukaansa ja voi uppoutua tekstin maailmaan. Myös erilaisten ihmisten kohtaaminen ja haastatteleminen on antoisaa. Timo Forss on kirjoja tehdessään reissannut monenlaisissa paikoissa, mikä on ollut silmiä avartavaa.

Yseille hän ei suosittele kirjailijan ammattia taloudellisen epävarmuuden takia, mutta hän kuitenkin kannustaa kaikkia seuraamaan omia kiinnostuksen kohteitaan ja tekemään asioita, joita pitää tärkeinä.

 

IMG_1427