Espanja on valinnaiskieli, jota opiskellaan kahden vuoden ajan kahdeksannella ja yhdeksännellä luokalla. Päättötodistukseen voi ottaa numeroarvioinnin tai suoritusmerkinnän.

Espanjan oppitunteja on kaksi viikossa. Käytössä on kirja ja muu monipuolinen materiaali. Tunneilla opiskellaan kielen perusteet, jonka jälkeen opiskelua voi jatkaa esimerkiksi lukiossa. Tunneilla harjoitellaan kirjallista tuottamista, ääntämistä, suullista viestintää, rakenteita, sanastoa sekä kulttuurin ja maan tuntemusta.

Oppilaat voivat opiskelussa hyödyntää kännykän elektronista sanakirjaa ja tehtäviä tehdään välillä kännykällä ja tietokoneella.

Espanjaa puhuu noin 500 miljoonaa ihmistä. Paitsi Espanjassa ja sen saarilla, espanja on kielenä myös Etelä-Amerikassa (ei Brasiliassa) ja Keski-Amerikassa ja Meksikossa. Yhdysvalloissa on iso espanjankielinen vähemmistö.

Espanja on monikäyttöinen kieli. Voit hyödyntää sitä matkailussa, ja sen lisäksi moni suomalainen muuttaa nykyisin Espanjaa töihin. Espanjan Aurinkorannikolla on laajoja suomalaisyhteisöjä ja suomalaisten omia yrityksiä. Monilla kansainvälisillä yrityksillä on toimipisteitä Etelä-Amerikassa, jolloin espanjan kielelle on tarvetta.

Tunneilla tutustumme myös Meksikoon ja muuhun latinalaiseen Amerikkaan. Otamme selvää, miten ihmiset elävät arjessa, ja millaisia tapoja ja perinteitä heillä on. Kielellisesti keskitymme enemmän Espanjassa puhuttavaan kielen muotoon, mutta huomioimme myös eteläisen Amerikan kielimuodot.

Harjoittelemme matkailijalle tärkeää sanastoa (kohteliaat ilmaukset, ruokailu, majoitus, tien kysyminen, ostoksilla käynti ja liikkuminen paikan päällä).