A1- ja A2- ranska: Alakoulussa aloitettu ranskan opiskelu jatkuu yläkoulussa. Laajennamme ranskan kielen taitoja erilaisin harjoituksin (esim. pienten näytelmien avulla, projekteilla, kuuntelemalla, puhumalla ja kirjoittamalla).

B2- ranska: yläkoulun 8. luokalla alkavan ranskan tunneilla opetetaan perusasioita, joilla tulee toimeen esim. turistimatkoilla ravintolassa, kaupassa ja esim. junassa. Harjoittelemme ranskan kielelle tyypillistä ääntämistä ja tekstien ymmärtämistä.

Seuraavassa videossa kahdeksannen luokan ranskan opiskelijat lukevat ja kääntävät Escalier2 -kirjan tekstiä. 

Seuraavat kuvat on lainattu yhdeksännen luokan A1 -ranskan projekteista. Oppilaat saivat itse valita mieleisensä aiheen, josta tekivät projektia 2.jaksossa. Ensin oppilaat asettivat työskentelylleen tavoitteet eli mitä kukin halusi omassa projektissaan oppia, ja sen jälkeen oppilaat hakivat tietoa netistä ja valmistelivat kuvia ja videoita sisältäneitä tuotoksia. 

Ranskan tunneilla on iloinen ja rento tunnelma. Oppilaat voivat esittää toiveitaan opiskelulle, ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan seuraamaan ranskankielisen maailman uutisia ja tapahtumia. Tutustumme yläkoulun aikana myös maihin, joissa puhutaan ranskaa (esim. Sveitsi, Belgia, Senegal, jne.). 

SOYEZ LES BIENVENUS !