• Saksan tunneilla opitaan puhumaan ja ymmärtämään, lukemaan ja kirjoittamaan saksaa, sekä tuntemaan saksalaisen kielialueen maita ja kulttuureita. Aihepiirit löytyvät nuorten arjesta. Saksassa on paljon tuttuja sanoja ja rakenteita englannista ja ruotsista, ja saksan opiskelu tukee myös näiden kielten opiskelua. Käytössä on uuden opsin mukainen kirjasarja. Teemme tunneilla esitelmiä ja hyödynnämme digitaalisia oppimismenetelmiä.
  • Alakoulussa aloittaneet A1/A2 -saksan lukijat kertaavat yläkoulun alussa perustaitoja ja jatkavat kielitaitonsa laajentamista. 8. luokalta saksaa B2-kielenä opiskelevat oppilaat aloittavat perustaitojen kartuttamisen käytännönläheisillä teemoilla, tavoitteena on oppia toimimaan erilaisissa arkisissa tilanteissa.
  • Saksan taitajien määrä ja saksan kielen opiskelu on vähentynyt Suomessa huomattavasti, mutta osaajia tarvitaan monilla eri aloilla. Saksankieliset maat ovat houkuttelevia matkailukohteita, joten kielitaitoa pääsee harjoittelemaan eri maisemissa. Saksan opiskelu tukee ruotsin, mutta myös englannin kielen opintoja. Opintoja voi jatkaa lukiossa.
  • Saksan opiskelu on hauskaa!